Pingisbord

Om du är på jakt efter ett pingisbord så har du några olika alternativ. Vill du ha ett fullstort pingisbord i tävlingsstorlek ska du välja ett bordtennisbord med måtten 274 x 152,5 x 76 (längd, bredd, höjd).

Det finns även mindre pingisbord för dig som vill komma lite billigare undan eller inte har den golvytan som krävs för ett fullstort pingisbord.

Här hittar du pingisbord med både tävlingsmått och pingisbord med andra mått för spel både inomhus och utomhus. Om bordtennisbordet är för utomhusspel brukar de benämnas ”outdoor” eller ”seasons”.

Visar 1–20 av 36 resultat

Mått på ett bordtennisbord

Ett fullstort pingisbord mäter 274 cm på längden, 152,5 cm på bredden och ska vara 76 cm högt. Nätet, som ska sticka ut cirka 15 cm från kanten, ska vara 15,25 cm högt.

Har bordtennisbordet dessa mått är det ett tävlingsbord och ett ”riktigt” pingisbord.

Av praktiska skäl har bordtennisbord även andra mått, exempelvis kanske man har en begränsad yta eller vill kunna spela även utomhus. Därför finns det pingisbord med andra mått. Det är inte helt ovanligt med mindre pingisbord med måtten ca 2 x 1 meter, vilket blir ca 70 – 80 % av storleken på ett fullstort pingisbord.

Det förekommer även ”mini pingisbord” som har ungefär samma mått som ett mindre köksbord.

Pingisbord – kul för både vuxna & barn

Under 1980-talet stod det i nästan varje garage – pingisbordet det vill säga. Barnen i området samlades hos den som hade det största garaget för att spela rundpingis eller spelet kung. Idag kanske pingisborden är lite mer sällsynta, men underhållningsvärdet har inte minskat. Att spela pingis är roligt både för stora och små.

Ett pingisbord är en enkel konstruktion som dessutom enkelt kan vikas ihop och även flyttas enkelt via inbyggda hjul.